Dobra Pączkarnia I Sp. z o.o. Sp. K laureatem programu „Doceń polskie”
Dobra Pączkarnia I Sp. z o.o. Sp. K. zdobyła niedawno godło Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Certyfikat jakości i tytuł TOP PRODUKT przyznano jej za pączka różanego. Przedstawiciele firmy ze Szczecina mają powody do dumy; wyróżnienia są nadawane wyłącznie produktom, którym specjaliści z branży spożywczej wystawili maksymalne noty. Do audytu żywności zakwalifikowano 142 wyroby z całej Polski, nagrodzono tylko te cechujące się odpowiednim smakiem i wyglądem oraz adekwatnym stosunkiem jakości do ceny.
Decyzja o wyróżnieniu produktu szczecińskiej firmy zapadła 31 stycznia br., podczas XXVII atestacji żywności organizowanej w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. – Tym razem specjaliści zawodowo związani z żywieniem i technologią żywienia ocenili 142 wyroby z oferty 66 producentów z całego kraju. Warunkiem udziału w atestacji jest posiadanie tzw. polskiego akcentu, wyrażającego związek produktu z naszym krajem, takie jak tradycyjna receptura czy rodzime składniki – wyjaśnia Karolina Szlapańska, organizatorka programu.
Wszystkie artykuły spożywcze zostały indywidualnie sprawdzone przez każdego jurora, po czym otrzymały noty za smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Za każdą z tych cech członkowie Loży Ekspertów przyznają oceny w dziesięciostopniowej skali. Certyfikat „Doceń polskie” jest przyznawany wyrobom, które uzyskają minimum 7,5 pkt. Tytuł TOP PRODUKT jest zarezerwowany dla artykułów z maksymalnymi notami. Patronat honorowy nad atestacjami sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Jedną z uhonorowanych firm jest Dobra Pączkarnia I Sp. z o.o. Sp. K. Propozycji z jej oferty przyznano certyfikat jakości i tytuł TOP PRODUKT. Nagrodzony został pączek różany.