Słodka receptura

Tajemnica......naszych pączków!

Dlaczego nasze pączki są takie pyszne?

Ich sekret tkwi w niezmiennie wyjątkowym smaku, który powstał z połączenia pasji i tradycji.

Nasza przygoda z gastronomią sięga roku 1989 za sprawą Pawła Golemy. Jego wiedza i doświadczenie sprawiły, że był on wraz ze swoim wspólnikiem - Wojciechem Pyrą pomysłodawcą pierwszej pączkarni w Szczecinie. Pączkarnie korzystają z oryginalnej receptury produkcji pączków. Pilnujemy jej jak cennego skarbu, dbając o każdy etap przygotowania naszych słodkości, zgodnie z zachowaniem sprawdzonych i utrwalonych metod produkcji.

Świeże, smaczne, ręcznie wyrabiane na miejscu - codziennie wysmażamy tysiące naszych pączkowych specjałów o najlepszych walorach. Pączki z Dobrej Pączkarni wyróżnia coś więcej niż puszyste, delikatne ciasto, doskonały kształt, jasna obrączka i bogato nadziane wnętrze. W każdym z nich znajdziesz miłość i dbałość o składniki najwyższej jakości. Jesteśmy dumni, że możemy Wam podarować nasz skarb - niepowtarzalny smak ukryty w naszych pączkach!

Woda, drożdże,
mąka i AlPączino
(informacja tylko dla wtajemniczonych!) to główni bohaterowie w procesie produkcji pączków. Ich udział w odpowiednich proporcjach jest podstawą idealnego ciasta.
Oczywiście po wspólnej grze w mieszalniku należy im się odpoczynek (aby ciasto mogło dojrzeć)! ;-)

Nawet ciasto musi dbać
o wagę w normie
dlatego dzielimy je na porcje.
Wiesz, że z jednej porcji ciasta wychodzi aż 240 pączków? Potem znów przerwa - ciasto musi urosnąć, aby przygotować się do kolejnej roli!

Ważna scena w sztuce powstania pączków, czyli presowanie ciasta na równe 30 części.

Czas na
metamorfozę pączków
czyli wałkowanie, nadziewanie i formowanie! Niezastąpiona w tym celu będzie woda, ułatwiająca ich sklejanie.

Pączki czeka podróż do komory rozrostowej, gdzie rosną pod wpływem odpowiedniej temperatury i wilgotności.

Krótka kąpiel pączków w tłuszczu, czyli smażenie aż do uzyskania rumianego koloru. Im jaśniejsza obrączka, tym lepsza!

Mała
charakteryzacja
przed ekspozycją pączków. Lukrowanie, pudrowanie oraz dekorowanie skórką pomarańczową, wiórkami kokosowymi lub kolorową posypką. Do wyboru, do koloru!

Jego Smakowitość
Pączek
trafia na salony Starej Pączkarni.
Jest gotowy do roli głównej - konsumpcji!

Dobra Pączkarnia to wyjątkowe miejsce, w którym codziennie powstają dla naszych Klientów tysiące słodkich specjałów. Pączki klasyczne z marmoladą, bestsellerowe różane i rafaello, oryginalne z adwokatem i czekoladą czy z bajecznie kolorową posypką - nasza wyobraźnia nie zna granic! Już dziś pomyśl o własnym słodkim biznesie, a zdradzimy Ci wszystkie tajniki naszej słodkiej receptury.

Dowiedz się więcej na temat naszej oferty franczyzowej. Poznaj Dobrą Pączkarnię od kuchni, ciesząc się smakiem i zapachem naszych pączków na wyciągnięcie ręki.

Zapraszamy do współpracy!